Dit was 2018 …

Dit was 2018 …

Dit was 2018 …

Rollercoaster!

Beginnen doe ik graag met een cliché: 2018 vloog voorbij! Het werd een jaar vol ontdekkingen (cola uit Gavere vet cool!), samenwerkingen met partners in crime, hier en daar een opdoffer (huur nooit een garage in een periode van langdurige droogte), maar vooral ook een jaar vol ontmoetingen met medemensen. 2018 in beeld!

Net als een rollercoaster schoot ik uit de startblokken met een eigen feest om mijn 30e jaargang uitgebreid te vieren. Lekker eten, sfeer,  gezelligheid : meer moet dat niet zijn! Fuiven doe ik wel wanneer ik 40 word, net zoals Rockchick 😉

Hallo 2018!

We vliegen erin met een verjaardagsfeest!

Wijk 3 Coninghen uit Veurne koos voor Sisters At Work om met de buren nieuwjaar te vieren.
Lekkere hapjes van lokale traiteur C-fish, topwijnen van 't vat en fair trade sinaasappelsap.
Tournée génerale....euh ik bedoel minerale, want de receptie vond plaats in februari.

In april en mei trok ik er regelmatig op uit voor partner in crime Katelijne van 't Pastahuys. Service met een smile en Italiaanse gerechten om vingers van af te likken. Aangepaste decoratie? Sisters At Work gaat voor een creatieve aanpak met een minimum aan verspilling. Zo konden de personeelsleden van AZ Sint-Jan na afloop van het personeelsfeest basilicum mee naar huis nemen.

Als je 40 wordt, dan geef je een fuif! Zo besliste Veronique, een pittige dame die van paprika chips en rockmuziek houdt 🤘🏻
Het Rockchick 40 thema met veel blauw was geboren! Van uitnodigingen van Eline Depoorter over DJ en techniek tot verfrissende jars van Pasta puur om de magen te vullen na de danspasjes op een zwoele avond: van dit project heb ik echt genoten!

 

Rond deze periode kreeg ik een aanvraag binnen uit de omgeving van Aalst. Joepie! Dit betekende dat ik op zoek kon naar Oost-Vlaamse dranken! Zo kwam ik in contact met onderstaande fijne mensen met een passie voor hun product.

Hier zien we Roni Leyman die de Christiana bronnen in Gavere erfde van zijn vader en grootvader. De Heilige Christiana deed de waterbron in de 8e eeuw n.Chr. ontspringen in het huidige Dikkelvenne. De familie Leyman bottelde het water met veel liefde en maakte er ook limonade en cola met natuurlijke extracten mee. Frisdranken met water rechtstreeks uit een natuurlijke bron? Een product dat Sisters At Work met plezier aan haar gamma streekproducten toevoegt!

 

Dit is Kurt Wynant die in samenspraak met een brouwerij in Nazareth zijn eigen bier liet brouwen.
Geen pils, maar een steviger biertje dat eigenlijk door iedereen gesmaakt kan worden, of je nu een bierdrinker bent of niet.
De naam verwijst naar het bezinksel (den dépoo) dat achterblijft in de fles. Bedoeling is dat je het eerst puur drinkt en daarna nog eens met den dépoo erbij.
Op de foto zie je links een portie zonder Dépoo en rechts één met. Hoe dan ook: proeven is de boodschap. Schol!

Jef Van den Steen - gekend bierauteur - besliste met compagnon Dirk De Pauw een brouwerij te starten in 2004.
Missie: op ambachtelijke wijze natuurbier brouwen in een moderne installatie, met enkel de beste grondstoffen en zonder toevoeging van om het even welk kunstmatig additief. Deze brouwerij bevindt zich op 4 km afstand van mijn feestlocatie: minimum aan transport: check!
#ecopartyplanning

Waarom wachten tot je 50 jaar getrouwd bent om een feest te geven als het ook 10 jaar eerder kan? Lut en René koppelden een heus feest aan hun familieweekend in hoeve de Rodeberg in Westouter. In de namiddag genoot een eerste deel vrienden en familie van koffie en overheerlijke taart van bakkerij Bart - opnieuw slechts 4 km verwijderd van de feestlocatie - en 's avonds schoven de gasten aan voor een driegangenmenu van het Pastahuys. Met SAS Pils en Poperings Hommelbier trokken we opnieuw de kaart van de streekbieren. Andere dranken lekker en fairtrade bestelde Lut - actief vrijwilliger van de wereldwinkel in Veurne - bij Oxfam. Op dit feest gebruikten we ook voor de eerste keer kaarsen van Ecocandle. An Dumon maakt met vele liefde kaarsen uit gerecupereerde was. Overschotten geven we daarna aan haar terug zodat ze er opnieuw kaarsen mee kan maken. Zo zet Sisters At Work een stap richting een circulaire werkwijze! Tot slot kon ik ook rekenen op een super team om de gasten gedurende het hele feest met de glimlach te bedienen.

WoW! Eind augustus mochten we voor het eerst de openkarrendagen bij de firma Willaert verzorgen.Met plezier namen we de aankleding, dranken en catering voor onze rekening. Aankleding ism Picobello en Gastro-service, West-vlaamse dranken opnieuw van Brouwerij 't SAS en voor de catering lekkere en versie koude gerechten van hoeveslagerij De Smedenpoort. Afsluiten konden de klanten met hoeve-ijs van De Bossneppe.

#100%westvlaams #lekkerlokkaal #ecopartyplanning

Daarna was het tijd voor mijn Oost-Vlaams avontuur: een instuif in Haaltert. Na ingrijpende ecologische verbouwingen besloot gastvrouw Linda een instuif te geven met lekker eten, bier en plezier! We richten de knusse woning gezellig in met warme tinten  zoals op de uitnodiging en verwenden de smaakpapillen van de gasten met het lekkere streeftoodconcept van Spectaculinair. Na afloop konden de gasten het feest nog wat laten nastuiven met een plantbaar bedankingskaartje van bloom your message.

Begin december mochten we samenwerken met Lieselot van Pasta Puur om de catering te verzorgen voor de algemene vergadering van Natuurpunt. Ontbijt, koffiepauze met versnaperingen, broodjeslunch en afsluitende drink voor 460 personen.  Een uitdaging van formaat, dat we met een team van 5 tot een goed einde brachten. Van een intense dag gesproken...

 

Het jaar sloten we af met de medewerking aan FaKtory Infini dat doorging in Hangar K in Kortrijk. Deze gloednieuwe beurs zette ecologische en ethische mode in de kijker. Helemaal mijn dada! Ik leerde veel bij van concullega Ann-Pascale van Kapcon over organisatie van openbare evenementen, maar ook over de textielindustrie. Miste je de eerste editie? Geen paniek, bekijk hier de aftermovie en kijk uit naar de 2019 editie!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *